Authors

Boom doet leven

Boom doet leven

Een wijs man (in de fantastische poezendocumentaire Kedi) zei ooit: "Wie kan genieten van de aanwezigheid van een kat, bloem of boom, kan het hele leven aan.” Len Jenshel en Diane Cook kunnen het leven aan. Het duo reisde de wereld over als landschapsfotografen. Ze waren zo onder de indruk van de bomen die ze tijdens hun reizen tegenkwamen dat ze besloten er een compleet boek aan te wijden. Wise Trees is een prachtig fotoboek dat je mond absoluut een paar keer zal laten openvallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Pando, een 80.000 jaar oude boom (en daarmee het oudst levende organisme ter wereld) in Utah, die zichzelf maar blijft klonen en inmiddels bijna 0,5 vierkante kilometer beslaat? Of El Árbol del Tule, een gigantische boom in Mexico, met een omtrek van maar liefst 42 meter?

Verschenen in Marie Claire's duurzaamheidsissue, november 2017.

Try-out: een maand lang zero-waste

Try-out: een maand lang zero-waste

6 dingen die je moet weten over honger

6 dingen die je moet weten over honger