Sextremen

Ghosten, hook-ups, anaal op de eerste date of juist geheelonthouding: de spelregels rondom seks zijn hartstikke fluïde en nauwelijks nog bij te houden. Channa Brunt onderzoekt de nieuwe seksuele moraal.

Pioniers

Voor ons vrij normaal, maar in Marokko ‘ongepast’: vrouwen die boksen, skaten of rugbyen. Amal, Meriem, Wafaa en Soumia zijn pioniers in hun sport. Zij durven te staan voor gendergelijkheid. Fotograaf François Beaurain prijst hun prestaties en vertelt hun verhaal.

Geen ja en geen nee

Sylvia (31) woont met haar vriend in een koophuis. Ze zijn al tien jaar samen, maar trouwen? Ze twijfelt. Channa (30) is kersverse vrijgezel, schudt de huwelijkse nadelen zo uit haar mouw, maar ziet ook de romantiek. Een dialoog.

Kinderen, waarom niet?

Wel of niet een kind? Een hamvraag waar bijna iedereen op een dag mee te maken krijgt. Beantwoord je die vraag met je hart of met je verstand? Zie je alleen de sterren, of ook de stront? Journalisten Sylvia Blazer en Channa Brunt bespreken hun eigen – en universele – twijfels met deskundigen.

Please like me

De Britse serie Black Mirror schetste het al in de aflevering Nosedive: een wereld waarin elke menselijke interactie direct met punten beoordeeld wordt. Je reinste sciencefiction. Of toch niet?

Begin dit jaar zijn we gaan samenwonen. Hij, kleine studio op vierhoog naast Artis, trok in bij mij, krap appartement op driehoog in Amsterdam Oud-West. Hij en zijn spullen, dat zijn: elf goedgevulde verhuisdozen, een paar uitpuilende vuilniszakken en de nodige losse items.

Hapklare onzin

We worden met advies van gezondheidsfreaks en dieetgoeroes om de oren geslagen. En we volgen het graag op. Channa Brunt vraagt zicht af: waarom zijn we zo happig op alle zin – en onzin – die deze ‘experts’ verkondigen?

Trio-genotti

Een trio staat vaak hoog op de seksbucketlist. Rijst de vraag: is het echt zo heet? En hoe verstandig is het een derde persoon in jullie bed uit te nodigen? Ervaringsdeskundigen over hun avonturen in drievoud.

Love Issues

Ons datingvocabulaire werd in 2016 uitgebreid met onder meer ghosting, benching en haunting. Begrippen die het geloof in de liefde bepaald niet versterken. Waar zijn we beland, eind 2016?