Authors

Hapklare onzin

Hapklare onzin

Ik sta in de supermarkt met in mijn ene hand een winkelmandje met daarin tempé, sojamelk, een biologische spitskool sans plastic verpakking en pindakaas met maar één ingrediënt (‘100% pinda!’), en in mijn andere hand een blikje kokosmelk waarvan ik de ingrediëntenlijst aan het scannen ben. Hé, in deze zitten helemaal geen E-nummers! denk ik blij verrast. Nog geen seconde later word ik overspoeld door een gevoel van walging en ben ik me ontzettend bewust van mezelf. Ik weet helemaal niet wat E-nummers zijn, laat staan dat ik weet waarom ik ze moet mijden. In een eenpersoonsprotest tegen wat ik op dat moment herken als collectieve voedsel­ obsessie, pak ik de kokosmelkvariant mét E-nummers en loop ik naar de kassa. Vanavond eten we gadogado – veganistisch en met zelfgemaakte pindasaus (want fuck pakjes en bakjes), maar met E-nummers.

Verschenen in Elle september-issue (2017). Lees hier het hele artikel.

IT'S A FUCKING SHAME

Het F-woord

Het F-woord