Authors

Kinderen, waarom niet?

Kinderen, waarom niet?

Wij, Sylvia Blazer en Channa Brunt, werden beiden niet zo lang geleden dertig jaar. De maatschappij, ons moederinstinct en kinderen barende vrienden hebben ons in een verschrikkelijke clichépositie geduwd: opeens hebben we het de hele tijd over het al dan niet willen krijgen van kinderen. De twijfels leken voor ons beiden hetzelfde, al neigt Sylvia vooralsnog naar ‘nee, ik wil ze niet’ en Channa naar ‘ja, eigenlijk toch wel.’

Ik, Sylvia, denk er zo over: een stabiele relatie, een koophuis en werk lijken een ideale bouwgrond voor de volgende stap: kinderen. Maar hoe serieuzer ik erover nadenk, hoe meer weerstand ik voel. Ik vind kinderen leuk noch schattig. Drie weken zorgeloos rondtrekken door Azië zit er de komende tien jaar niet meer in en van onder verander ik in een grote Albert Heijn-tas.

Ik, Channa, stel mezelf een beetje teleur, want ondanks het feit dat ik veel meer redenen kan bedenken om níét aan kinderen te beginnen, blijk ik niet sterker dan mijn eigen eierstokken – ik wil een kind. O, even voor m’n vriend: niet nu, over een tijdje. Rustig ademhalen."

Verschenen in Elle, maart 2018. Online te lezen op Blendle.

Geen ja en geen nee

Geen ja en geen nee

Please like me

Please like me