Authors

Sextremen

Sextremen

Vriend S. (25, student biologie, bloedknap) pakte laatst op een doordeweekse dag de trein van Amsterdam naar Alkmaar om daar op afspraak seks te hebben met een getrouwde vrouw. Haar twee kinderen zaten op dat moment op school, zij werkte een dag thuis. Ze hadden elkaar ‘ontmoet’ op Tinder en met wederzijds instemmen ging het hier om een eenmalige seksdate. Heel opwindend, noemt S. het achteraf, want nieuw en enorm spannend. Ja, zonder enige moeite vindt hij vanavond in de club een meisje, maar “been there, done that”. Ik luister met rode oortjes. Zelf was ik een tijdje uit de race. Daten is iets wat je tegenwoordig na twee jaar verleert, blijkt als ik begin dit jaar een punt achter een relatie zet. De regels zijn compleet herschreven. Als je even niet oplet, zit je niet op zomaar een Tinder-date, maar heb je een hook-up, zoals S. met zijn onpersoonlijke seks om de seks. Ik hang aan de lippen van S. en andere datingapp-veteranen en constateer: mijn seksuele moraal en ik lopen achter. Van een heteroseksueel en monogaam missionarisstandje zijn we gegaan naar duizend tinten seks. Een sekspartner is slechts een swipe en chat van je bed verwijderd en pornosites zijn voor iedereen 24/7 toegankelijk. Gevolg: we gaan steeds meer steeds normaler vinden en zijn onze grenzen daardoor razendsnel aan het verleggen.

Datingapps

“We hebben heel lang seks gehad in de vanilleformule. Het idee van wat seks zou moeten zijn was lang: man en vrouw in een relatie, veilig in de slaapkamer,” vertelt sekstrendwatcher Mabel Nummerdor, die samen met Jeanneke Scholtens de toekomst van seks onderzoekt in het boek ‘Holy fuck’. “Internet zorgt ervoor dat specifieke voorkeuren een groter publiek vinden, maar ook dat we inmiddels zelf bepalen wat we acceptabel en lekker vinden, en met wie we het willen doen.”

In de jaren zestig en zeventig was er de seksuele revolutie dankzij de komst van de pil, in 1998 was er George Michael met zijn ‘Let’s go outside’, vandaag de dag maken we het af met de digitale revolutie. M. (26), student seksuologie, is niet vies van de nieuwe seksuele moraal, van het sextremisme, zoals Nummerdor en Scholtens het noemen.

Verschenen in Glamour februari 2019, hier online te lezen op Blendle

#mijnborsten

#mijnborsten

Pioniers

Pioniers