Authors

Geen ja en geen nee

Geen ja en geen nee

Als kind dachten we dat we op ons dertigste wel getrouwd zouden zijn. Maar de tijd heeft vooral voor een afkeer van het uitgemolken concept ‘huwelijk’ teweeggebracht.

We zijn de enigen niet: het aantal bruiloften daalt, terwijl het aantal geregistreerde partnerschappen stijgt. Zijn we na het economische en het romantische huwelijk dan nu helemaal klaar en ontnuchterd? Zouden wij wel jammer vinden. Die liefde, die mag best gevierd worden.

THE ONE?

Channa: ‘Goed, dus ik ben inmiddels een maand vrijgezel – geeft niet, het gaat goed. Ik begon net iets te zien in het idee van trouwen, maar met het beëindigen van de relatie ben ik toch weer aan het wankelen gebracht. We hebben allebei echt een tijd gedacht dat dit het was – wij zouden elkaar voor de rest van ons leven gelukkig gaan maken. Toch staken na verloop van tijd twijfels de kop op, en vraag ik me daardoor af: wanneer weet je het dan wel echt zeker? Uit elkaar gaan terwijl je samenwoont vind ik al een behoorlijke hustle, en dan komen er nog niet eens scheidingspapieren bij kijken.’

Verschenen in Elle, mei 2017. Online te lezen op Blendle.

Pioniers

Pioniers

Kinderen, waarom niet?

Kinderen, waarom niet?